Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Topchef Luc Bellings in rouw: zijn Limburgse "culinaire vader" is overleden

Het laatste woord: Jan Maesen 1938-2017: Van aperitief tot pousse-café

Topchef Luc Bellings in rouw: zijn Limburgse "culinaire vader" is overleden

Roger Ulburghs over zijn vriend Jan (links): “Jan is misschien wel begonnen als amateur-kok, maar hij had het sterrenniveau bereikt.” Foto: HBVL

Genk / Meeuwen-Gruitrode -

Jan Maesen was een bevlogen leraar Nederlands die in zijn vrije tijd kookte en daarover schreef. Tegelijk was hij een uitmuntende kok die overdag lesgaf in een middelbare school en columns voor de radio en de krant maakte. Culinair én literair beslagen - van a tot z, van aperitief tot pousse-café.

Een lijvig overlijdensbericht, afgedrukt in het blauw en met een gedicht van de geheel onterecht vergeten Walter Haesaert, in de jaren zeventig samen met Hugo Claus de meest bekroonde Vlaamse dichter ...