Busverkeer De Lijn herneemt in Zuid-Limburg: "Personeel reageerde op inbraak"

Print
Busverkeer De Lijn herneemt in Zuid-Limburg: "Personeel reageerde op inbraak"

Foto: VRS

Landen / Tongeren / Sint-Truiden -

De chauffeurs van De Lijn van de stelplaats van Cintra-Landen zijn donderdagmiddag weer aan het werk gegaan. Directie en vakbonden hebben een akkoord bereikten over maatregelen om het veiligheidsgevoel bij de chauffeurs te herstellen. De spontane actie was een reactie op een inbraak, in de nacht van woensdag op donderdag, in de burelen van Cintra op het industrieterrein van Landen. Het was de tweede inbraak op korte termijn.

LEES OOK: "Gestolen cassettes De Lijn verstoren busverkeer in Zuid-Limburg"

“Met de directie is afgesproken dat er een private veiligheidsfirma gecontacteerd zal worden die ‘s avonds laat en ‘s morgens aanwezig zal zijn”, zegt ACV’er Geert Witterzeel. “De reeds bestelde camera’s zullen zo snel mogelijk worden geïnstalleerd. Dat is ook het geval voor een nieuw alarmsysteem in het gebouw. De directie zal ook geen geld meer in het gebouw achterlaten en dit aan de buitenkant ook duidelijk afficheren. Aan de politie van de zone LAN (Landen, Linter, Zoutleeuw) wordt gevraagd om meer te patrouilleren op het industrieterrein.”

Volgens Witterzeel was er weliswaar ongenoegen bij het personeel over de onveiligheid op het industrieterrein van Landen, maar was er sensu stricto geen sprake van een echte staking. “Er kon in de praktijk immers niet gewerkt worden zolang de gerechtelijke politie in het gebouw een sporenonderzoek uitvoerde. Dat onderzoek is ondertussen afgerond en het gebouw werd vrijgegeven. Wegens de situatie van overmacht neemt de directie dan ook haar volledige verantwoordelijkheid voor de situatie.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio