Het perfecte verjaardagscadeau voor een machtige wereldleider? Een puppy natuurlijk!

Print

Welk verjaardagscadeau geef je aan een machtige wereldleider? Een puppy natuurlijk! Video: Reuters

De Russische president Vladimir Poetin werd op 7 oktober 65 en kreeg voor de gelegenheid een opmerkelijk cadeau van een ambtsgenoot: een schattige puppy. De machtige wereldleider - die bekendstaat als een grote hondenliefhebber - nam het kleine hondje in de armen en kuste het op het voorhoofd.

Vladimir Poetin vierde al op 7 oktober zijn verjaardag, maar kreeg van de president van Turkmenistan pas enkele dagen later een wel heel speciaal cadeautje. Kurbanguly Berdymukhamedov gaf de machtige wereldleider woensdag een stukje nationaal erfgoed en toverde een Centraal-Aziatische owcharka tevoorschijn.

De herdershond staat ook bekend onder de naam alabai, en wordt - ondanks zijn schattige verschijning als puppy - een fel beest dat zonder angst wolven verjaagt. Het nu nog kleine hondje kreeg de naam Verny, Russisch voor ‘loyaal’.

Nadat Poetin het hondje innig kuste, gingen de gesprekken over de invoer van Turkmeens gas naar Rusland weer van start. President Berdymukhamedov is erop gebrand om de Russische energiemarkt weer aan te boren en hoopt hoogstwaarschijnlijk dat Verny in zijn voordeel gaat pleiten.