Vrouw rijdt met gestolen wagen slagbomen van parking Delhaize aan flarden

Print
Vrouw rijdt met gestolen wagen slagbomen van parking Delhaize aan flarden

illustratiebeeld Foto: archief

Houthalen-Helchteren -

Een 44-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren kreeg maandag voor de correctionele rechtbank een celstraf van 22 maanden en een geldboete van 400 euro voor verschillende feiten van diefstal. Ze ging aan de haal met onder andere enkele portefeuilles van winkelbediendes. Verder reed ze ook met een gestolen wagen doorheen de slagbomen op de parking van een Delhaize-filiaal. “Ik had een auto nodig om te kunnen verhuizen”, klonk haar uitleg.

Op 17 juli van dit jaar grabbelde de vrouw, niet onbekend bij het gerecht vanwege eerdere veroordelingen voor diefstal, een sleutelbos mee die op een toonbank in een Delhaize-winkel lag. Op de parking vond ze de bijhorende Nissan, startte hem en reed met bruut geweld doorheen de gesloten slagbomen omdat ze geen parkeerticketje had om ze netjes te openen. Bovendien had ze wel een zeer bijzondere uitleg voor de diefstal. “Ik had een auto nodig om mijn spullen te verhuizen naar een andere woonst”, zo klonk het begin deze maand voor de rechter.

Portefeuille

Uit onderzoek naar de vrouw kwamen nog meer feiten aan het licht. Zo stal ze juwelen van de moeder van een vriend, de portefeuille van een bediende bij Veritas, 300 euro van haar begeleidster naar de zoektocht voor een sociale woning en ondergoed en een pyjama bij Aldi.

De rechter veroordeelt haar nu tot een gevangenisstraf van 22 maanden. Verder moet ze haar begeleidster een schadevergoeding van 400 euro betalen voor de gestolen portefeuille en inhoud.