Verdachte na dood van partner (37): “Geen moord, maar overdosis”

Print
Verdachte na dood van partner (37): “Geen moord, maar overdosis”

Foto: gsd, rr

Roeselare -

De dood van de 37-jarige Barbara V. uit Roeselare is veroorzaakt door overdreven drugsgebruik. Dat beweert haar partner Jan P. (38) die verdacht wordt van de moord op de moeder van zijn twee kinderen. “We ontkennen niet dat een ruzie is geëscaleerd en dat er daarbij slagen zijn gevallen. Maar daardoor is de vrouw niet overleden”, aldus de advocaat van P., Filip De Reuse.

Vorige week dinsdag werd Barbara V. in haar woning in de wijk Krottegem in Roeselare dood aangetroffen. Haar partner waarmee ze al twintig jaar een relatie had, werd de volgende dag opgepakt op verdenking van doodslag. Volgens de verdediging blijkt uit de autopsie dat de vrouw een hoge dosis speed had genomen. Of dat effectief klopt, wordt afwachten. De wetsdokter is nog niet klaar met zijn verslag. P. werd zes maanden geleden nog veroordeeld voor partnergeweld. De verdediging ontkent dat de man zijn partner regelmatig sloeg. “Ook de feiten van die ene veroordeling speelden zich af binnen een specifiek kader”, aldus nog meester De Reuse.

De verdediging heeft vanmorgen aan de raadkamer van Kortrijk gevraagd om de man onder voorwaarden vrij te laten. Later op de dag wordt beslist of de aanhouding van P. wordt verlengd of niet.

Verdachte na dood van partner (37): “Geen moord, maar overdosis”
Foto: gsd, rr