Man krijgt 190.000 euro voor halftijdse job bij Belgische overheid: “toch niet supergoed betaald”

Print
Man krijgt 190.000 euro voor halftijdse job bij Belgische overheid: “toch niet supergoed betaald”

Eric De Keuleneer, CEO van Credibe, houdt een aardig appeltje voor de dorst over aan zijn job bij de overheid. Ook al werkt de man maar halftijds, toch strijkt hij jaarlijks 190.000 euro bruto op. Maar De Keuleneer zelf vindt dat niet “supergoed betaald”.

Credibe beheert als overheidsinstelling de restanten van het vroegere Centraal Bureau voor Hypothecair Krediet. Die laatste instelling was enorm populair in de jaren 80 maar stelt in 2016 weinig tot niets meer voor. Maar De Keuleneer wordt als CEO desalniettemin flink vergoed voor zijn rol als hoofd van de instelling. Jaarlijks mag hij rekenen op een brutoloon van 190.000 euro. “Iedereen mag er het zijne van denken, maar ik vind niet dat dat supergoed betaald is. Die 190.000 euro is maar een deel van wat ik bij de start van mijn carrière bij Credibe verdiende”, aldus De Keuleneer tegen de krant De Tijd.

Als Credibe volgend jaar ontbonden wordt, kan de CEO rekenen op een ontslagvergoeding van twee jaar, oftewel 380.000 euro.

De ontdekking komt er in de nasleep van de schandalen rondom Publipart en Publifin, waarbij duidelijk werd dat politici riante vergoedingen opstreken door in naamloze vennootschappen te zetelen, waarvan de functie niet erg duidelijk was.