Inwoners en gemeentebestuur van Geetbets houden zwerfvuilactie op zaterdag 30 september.

Print
Geetbets - Op zaterdag 30 september houdt de gemeente Geetbets een zwerfvuilactie en gaat ten aanval tegen het afval. Geïnspireerd door Mooimakers en onder impuls van een milieubewuste inwoner van de deelgemeente Grazen, Eric Van Dam, werden het schepencollege aangespoord om in het najaar een nieuwe zwerfvuilactie op poten te zetten. De bestuurscoalitie ging dadelijk de uitdaging aan. Daarom roepen we vandaag onze lokale collega’s politici, burgers en verenigingen op om samen met ons, onze gemeente Geetbets te bevrijden van zwerfvuil en sluikstorten.

De gemeente Geetbets voert een actief beleid tegen het zwerfvuil. Een propere gemeente is een veel aangenamere gemeente. Met deze gedachte nemen reeds een paar jaren heel wat vrijwilligers, zogenaamde peters en meters, op regelmatige basis een aantal straten voor hun rekening en ruimen hier het zwerfvuil. Ook onze gemeentelijke arbeiders ruimen wekelijks zwerfvuil. Ondanks de zware boetes op zwerfvuil, merken we vaak dat burgers of bezoekers hun vuil zomaar langs ons wegen dumpen.

Op 30 september willen we een aantal pijnpunten in onze gemeente extra aandacht geven met een extra zwerfvuilruiming. Ook een promoteam van Mooimakers zal aanwezig zijn en vergezelt bezoekers en deelnemers. Er is ook een infostand voor het gemeentehuis bemand door peters en meters. Wil je graag ook peter of meter worden van jouw straat, kom dan zeker eens langs en ontmoet de peters en meters die reeds werkzaam zijn in Geetbets.

Heb je zelf ook genoeg van het zwerfvuil langs de straat en wil je graag een handje toesteken om uw buurt weer proper te maken, neem dan zeker deel aan onze zwerfvuilactie op zaterdag voormiddag 30 september 2017. We komen samen aan het gemeentehuis omstreeks 9u. We starten met een tas koffie en een ontbijtkoek. Wij zorgen voor vuilzakken, afvaltangen en handschoenen en de verdeling van de straten.

Voor meer info kan je terecht bij Eric Van Dam (eric@van-dam.be ) of op de milieudienst van de gemeente Geetbets (011/586562). Wij hopen ook jou daar te zien.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio