13 titels voor Stal Berkenhof en JCA stables Tsjechische kampioenschappen

Print
13 titels voor Stal Berkenhof en JCA stables Tsjechische kampioenschappen

Foto: Ludo Vandereyt

Termolen

Zonhoven - Op 19 en 20 augustus 2017 vonden de Tsjechische kampioenschappen plaats voor het showen van Amerikaanse miniatuurpaardjes. Stal Berkenhof en JCA Stables behaalden er maar liefst 13 titels.

Na een lange rit van 12 uur en een kleine 1.000 kilometer rijden, kwamen we aan in een klein heuvelachtig dorpje Litohost in Tsjechië waar de kampioenschappen plaatsvonden", klinkt het bij de deelnemers. "We hadden drie paardjes mee. Zij hadden de reis goed doorstaan, want de paardjes deden het alledrie super."

Stal Berkenhof (eigenaar Ludo Vandereyt uit Zonhoven) nam deel met twee zelf gefokte paardjes: SBH Little China Girl, een jaarling merri,e en SBH Wild At Heart, een jaarling hengstje. Ook JCA Stables (eigenaar Cindel Brusselaers uit Munster Bilzen) reisde mee naar de kampioenschappen met haar eigen fokproduct JCA Out Of The Blue, een jaarling merrie. De paardjes werden dan beoordeeld op kwaliteit en beweging.

"Met drie paardjes en een twee dagen durende show behaalden we maar liefst 13 titels, waaronder vijf keer Champion, vier keer Grand Champion en vier keer Supreme Champion. Als kers op de taart wonnen we ook een mooie koets voor het aangespannen rijden van miniatuurpaardjes. Van zo'n prestatie hadden wij alleen maar kunnen dromen. We keerden dus tevreden terug naar huis, want enkele dagen later was er weer een andere show in Nederland waar wij aan deelnemen met onze Amerikaanse miniatuurpaardjes."

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio