Personeel RTL Belgium bereidt zich voor op grote ontslagronde

Print
Personeel RTL Belgium bereidt zich voor op grote ontslagronde

Bij de Franstalige private mediagroep RTL Belgium vindt donderdagmorgen om negen uur een bijzondere ondernemingsraad plaats. Op de agenda staat een transformatieplan. Er wordt gevreesd voor veertig tot honderd ontslagen. Als dat laatste cijfer bevestigd wordt, verdwijnt één op de acht jobs bij de groep.

Het transformatieplan #Evolve moet RTL Belgium beter laten inspelen op de nieuwe vormen van mediagebruik. Het moet het moederhuis van de nu dertigjarige televisiezender RTL-TVI ook sterker maken tegenover de concurrentie. Recent nog deed het Franse TF1 zijn intrede op de Belgische publiciteitsmarkt. Die Franse zender zendt nu ook speciale reclameboodschappen uit gericht op het Belgische publiek.

“TF1 heeft nog geen euro afgenomen”

Na de ondernemingsraad donderdag zullen de vakbonden het personeel inlichten tijdens een personeelsvergadering. De vakbonden vinden alvast dat elk ontslag ongerechtvaardigd is. ‘”F1 zou duidelijk een voorwendsel zijn. De directie weet al bijna dertig jaar dat TF1 de mogelijkheid bestudeerde om zijn reclameblokken in België te commercialiseren. Op dit moment heeft TF1 niet één euro afgenomen van RTL. Mochten er ontslagen vallen, zou dat een preventieve en onterechte maatregel zijn om de aandeelhouders hun dividend te garanderen”, klinkt het.

“Het personeel vraagt al jaren dat er stap voor stap een digitale strategie wordt uitgerold. De directie geeft zelf toe dat ze op dat vlak stil is blijven staan. De werknemers van RTL mogen niet het slachtoffer worden van het feit dat ze zo laat wakker worden”, aldus de vakbonden.