VIDEO. Zware brand legt kasteel Rochendaal in de as

Print

Video: Tom Palmaers

Sint-Truiden -

Een zware brand heeft woensdagavond het bekende kasteel Rochendaal in Bevingen (Sint-Truiden) in de as gelegd. Vermoedelijk gaat het om brandstichting. De brandweer had ruim 2 uur nodig om het vuur onder controle te krijgen.

Woensdagavond omstreeks 19 uur steeg er een enorme rookpluim op uit het kasteel, dat gelegen is op het militair domein in Bevingen en al sinds het vertrek van de militairen leegstaat. Intussen werd het helemaal gestript door onbekenden en is er geen aansluiting meer van gas en elektriciteit.

Het kasteel biedt vaak onderdak aan krakers en kreeg al verschillende keren te maken met brandstichting. Ook nu zou er weer sprake zijn van brandstichting. Uit heel de bovenverdieping sloegen de vlammen metershoog door het dak. Ook de toren viel als een kaartenhuisje in elkaar.

De brandweer kwam met de grote middelen ter plaatse en had ruim 2 uur nodig om het vuur onder controle te krijgen. Rond 21.30 uur was de brand onder controle en kon men controleren of er asbest aanwezig was.

Lees er donderdag alles over in Het Belang van Limburg.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio