Laurette Onkelinx stapt uit de politiek

Print
Laurette Onkelinx stapt uit de politiek

Foto: BELGA

Laurette Onkelinx heeft woensdagochtend in een persconferentie aangekondigd dat ze de politiek zal verlaten. Onkelinx werd erg emotioneel toen ze haar beslissing aankondigde.

“Ik zit al dertig jaar in de politiek”, aldus Onkelinx. “Tien jaar advocaat, zeven jaar parlementslid, minister, vice-premier, minister-president, al 22 jaar non-stop. Maar nu heb ik zin in iets anders, ik draai de bladzijde om en laat het over aan de jongere generatie. Ik wil het laatste hoofdstuk van mijn politieke leven schrijven”, lichtte Onkelinx haar beslissing toe.

Laurette Onkelinx stapt uit de politiek
Foto: BELGA

Laurette Onkelinx stopt ten laatste na de verkiezingen van 2019 als politica. Ze is momenteel PS-fractieleider in de Kamer en voorzitster van de Brusselse federatie. Het PS-kopstuk benadrukte wel dat ze een militant blijft. “Ik wil het schip niet verlaten als het in moeilijkheden is”, zei een ontroerde Onkelinx. “Sinds een jaar ben ik aan het nadenken over mijn toekomst. Maar de feiten van afgelopen zomer hebben het proces versneld”.

In juli liet Onkelinx weten dat ze zou kiezen tussen een functie als fractieleidster en voorzitster van de Brusselse PS. Dit naar aanleiding van de zogenaamde decumul, ofwel de beslissing dat politici geen jobs meer zouden combineren. De PS voerde deze maatregel in na het Samusocial-schandaal.

Laurette Onkelinx stapt uit de politiek
Foto: BELGA