Sagrada Familia ontruimd voor verdachte bestelwagen

Print
Sagrada Familia ontruimd voor verdachte bestelwagen

Foto: AFP

De politie heeft de buurt rond de Sagrada Familia in Barcelona dinsdagavond ontruimd omdat er een verdachte bestelwagen aangetroffen werd. Uiteindelijk bleek het vals alarm.

Er was al heel de dag verhoogde waakzaamheid in Barcelona. Via de internationale antiterreurorganisatie ICTO was een melding van ‘lage geloofwaardigheid’ binnengekomen dat vijf jihadisten binnen de 48 uur een aanslag zouden plegen in Spanje of in Frankrijk.

De politie in Barcelona nam daarom het zekere voor het onzekere en voerde heel wat controles uit op de snelwegen rond de stad. De wachttijden liepen er snel op tot 4 uur en er stonden snel files van zo’n 15 kilometer om de stad in te geraken.

Er werd aan de Sagrada Familia een verdachte bestelwagen aangetroffen, die gecontroleerd werd door de explosievendienst van de politie. Het bleek om vals alarm te gaan: er werd niets in gevonden.

FC Barcelona speelt dinsdagavond trouwens een Champions League-wedstrijd in eigen stadion tegen Juventus. Die wedstrijd gaat gewoon door.