Snelste Herkse Orléansvlieger van 50ste HBvL-Autovlucht bekroond

Print
Snelste Herkse Orléansvlieger van 50ste HBvL-Autovlucht bekroond

Foto: David Kindt

Herk-de-Stad - Op vrijdag 8 september werd in de tot de nok gevulde Zonhovense evenementenhal Den Dijk het Gouden Jubileumjaar van de Orléans HBvL-Autovlucht afgesloten met een fantastische feestavond.

Onze krant mocht samen de Limburgse Fondclub en haar partners maar liefst vijfhonderd gasten ontvangen. 250 duivenliefhebbers en hun partner genoten voor aanvang van de proclamaties van een heerlijk buffet alvorens de huldigingsavond – er waren meer dan 240 verschillende laureaten – te starten. Het werd een vlotte avond en mede dankzij performer Jos Roofthooft en Playtime werd het een memorabele en oergezellige avond.
De vijftigste wagen werd, voor het tweede jaar op rij, gewonnen door Pierre en Theo Nijs uit As. Een unicum in het roemrijke verleden van de Horta-HBvL-Autovlucht, beter gekend als ‘den Orléans’!
Natuurlijk huldigden we ook de snelste Orléansvlieger van iedere gemeente. Zij kregen van hun gemeente of stad een ferm aandenken.
Het jaarse duifje van liefhebber Lucien Menten (Schakkebroek) spurtte op zaterdag 22 juli naar haar duiventil aan een snelheid van 1821 meter per minuut, dat is maar liefst 109 km/u! Gert Vandersmissen van Herk-De-Stad kwam met grote trots een geschenk overhandigen aan zijn duivenliefhebber.

(foto: Belbachir Boumediene HBvL)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio