Bende opgerold die dagelijks tot 4.000 euro aan heroïne en cocaïne dealde in Sint-Truiden

Print
Sint-Truiden -

De politie van de zone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken heeft een druglijn opgerold die dealers in Sint-Truiden bevoorraadde van heroïne en cocaïne. “De opbrengst van de verkoop varieert van 2.000 tot 4.000 per dag”, aldus de politie, die succesvol samenwerkte met de omliggende politiezones en de recherche van Rotterdam-Zuid

“In Rotterdam zijn drie verdachten aangehouden die een leidinggevende functie hadden binnen de organisatie”, laat de politie weten. “In Sint-Truiden zijn 6 personen aangehouden in verschillende gerechtelijke dossiers, die samenlopen met het dossier in Rotterdam. Bij de arrestaties in Rotterdam en in Sint-Truiden werden drugs, wapens, geld en gsm’s aangetroffen”, luidt het nog.

“De bende ronselde runners - waaronder ook minderjarigen - in Rotterdam in scholen, in instellingen en in sociale woonwijken, om onder meer in Sint-Truiden en omstreken heroïne en cocaïne te verkopen. De runners werden ondergebracht in Sint-Truiden op adressen van lokale drugverslaafden, hotels of dagelijks met de wagen gebracht.”

“Dit dossier bewijst nog maar eens dat de aanpak van drugscriminaliteit niet aan de grenzen van een gemeente of een politiezone stopt. Een ketengerichte aanpak blijft essentieel om het aantal drugdelicten omlaag te krijgen. Wij werken hiervoor nauw samen met andere politiezones – zelfs over de landsgrenzen heen - en met de Federale Politie en dat loont.”, aldus burgemeester Veerle Heeren.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio