Limburgs koppel tijdlang vast in vliegtuig door staking in Frankrijk

Print
Limburgs koppel tijdlang vast in vliegtuig door staking in Frankrijk

Joeri en zijn vrouw zitten al twee uur vast in een vliegtuig op de luchthaven van Eindhoven. Foto: Joeri Hendriks

De staking van de Franse luchtverkeersleiders zorgt dinsdag voor grote problemen. Zo schrapte luchtvaartmaatschappij Ryanair noodgedwongen 110 vliegtuigen. De maatschappijen die dit niet deden, bezorgen hun reizigers een ongeduldige ochtend want hun vliegtuigen blijven aan de grond.

“We staan nog steeds op het tarmac op de luchthaven van Eindhoven”, vertelde Limburger Joeri Hendriks die met zijn vrouw beter weer gaat opzoeken. “Onze vlucht had om 7 uur moeten vertrekken richting Ibiza, maar doordat we over Frankrijk vliegen en de verkeersleiders daar acties voeren is dat onmogelijk. Het gevolg is dat we twee uur in het vliegtuig hebben zitten wachten”, vertelde hij. Niet veel later begon hun toestel dan toch te taxiën en kon de vlucht vertrekken.

“We kregen natuurlijk het minimale aan uitleg. Iedereen was wel rustig en we hebben water aangeboden gekregen. Maar het is wel een domper. Ik ben zelf een gemachtigd vakbondsman, maar deze manier kan ik absoluut niet ondersteunen. Ik ben van mening dat je mensen niet mag gijzelen om je doel te bereiken. Men maakt zo het statuut en de geloofwaardigheid van de vakbond kapot”, aldus Hendriks.

Deze week wordt nog meer hinder verwacht omdat de Franse vakbond liet weten nog andere stakingen te organiseren.