Cuva Houthalen op zoek naar topaffiche tegen landskampioen Oostende

Print
Cuva Houthalen op zoek naar topaffiche tegen landskampioen Oostende

Archiefbeeld Foto: HBVL

Houthalen-Helchteren - Een topaffiche thuis tegen landskampioen en bekerhouder Oostende, dat is dinsdagavond om 21.00 uur in sporthal Lakerveld de inzet van Cuva Houthalen-Helchteren-Royal IV Brussel in de 16de finales van de Beker van België.

"Ik weet nog maar van dit weekend dat we tegen Oostende spelen als we winnen", verrast Cuva-speler Bart Maesen. "We moeten dus zeker winnen, want dat is toch wel een mooie affiche. Zo een wedstrijd is goed voor de club en het is een unieke kans voor de jeugd om ervaring op te doen. De oudere spelers van de ploeg hebben dat allemaal al meegemaakt. Naast twee keer tegen Charleroi bekerden we ook al tegen Okapi Aalstar en Oostende." 

"Royal IV is een reeksgenoot, maar ik ken de ploeg niet echt omdat er heel wat nieuwe spelers zijn tegenover vorig seizoen. Maar we spelen thuis. We gaan wel beter moeten spelen dan de voorbije twee wedstrijden." 

Nieuwe coach

"Onze nieuwe coach heeft heel andere principes dan Ronnie McCollum vorig jaar. Vooral in verdediging. Niet beter of niet slechter. Gewoon anders. Dat is voor iedereen aanpassen. Daarnaast zijn we volop bezig de jeugd in te passen. Dat is nodig, maar dan weet je dat de resultaten even iets minder zijn. Dat gaat enkele weken duren, maar we moeten zeker niet panikeren. Dat komt wel in orde", weet Maesen, die de voorbije matchen op hoog niveau speelde. "Ik heb het gevoel dat ik de lijn van vorig jaar aan het doortrekken ben. Nu met de jeugd denk ik ook dat ik samen met Chiel Koonings meer verantwoordelijkheid moet nemen in aanval." 

Een handicap voor Cuva is alleszins de afwezigheid van Darnell Snyers met een voetblessure.