Thomas Buffel klaar voor derby

Print
Thomas Buffel klaar voor derby

De sfeer zat er zondag op de tribune in Gent goed in. Foto: JEFFREY GAENS

De acute flankennood, waarmee Albert Stuivenberg in Gent geconfronteerd werd, wordt deze week gelenigd door de terugkeer van aanvoerder Thomas Buffel. Die was zondag niet alleen geschorst, Buffel had vorige maandag ook de training moeten verlaten met een spierblessure. Gisteren ging hij voor het eerst weer voluit.

Negen spelers uit de A-kern werkten maandagochtend hun hersteltraining deels af op de fiets en deels in de fitness, doelman Vukovic kreeg een aparte minisessie van keeperstrainer Guy Martens. Tien anderen mochten gisteravond aan de bak met het tweede elftal op Charleroi.

Het maakte dat er nog precies vier spelers overschoten voor een pittige trainingssessie onder de hoede van assistent-coach Rob Meppelink. De rechtsachters Mata en Maehle, die ieder slechts 45 minuten in de benen hadden, kregen het gezelschap van derde doelman Coucke én Thomas Buffel. Een intensieve afwerkingsvorm mét flankvoorzetten was hen op het lijf geschreven. Buffel doorstond de pittige test en lijkt klaar voor de derby.

LEES OOK: Is de terugkeer van kapitein Buffel cruciaal?

Trossard: lopen

Voor Leandro Trossard komt de clash op Stayen mogelijk nog net te vroeg. De Genkse linksbuiten hield het gisteren nog bij een looptraining. De rest van de week wordt het van dag tot dag bekijken, hoe zwaar zijn quadriceps belast mag worden, zaterdag is in zijn geval al vroeg dag. Benson Manuel werd verder behandeld voor zijn dijletsel, ook hij werkt de volgende dagen een individueel programma af.

De Genkse A-kern krijgt vandaag vrij, woensdag (10.30 uur) staat op het C-veld de laatste open training van de week op het programma. Donderdag en vrijdag wijkt Albert Stuivenberg, net als vorig seizoen, uit naar de kunstgrasvelden van Genk VV. Daar benaderen de omstandigheden die op Stayen het dichtst. Zowel donderdag als vrijdag wordt er getraind met gesloten deuren.