Televisiezender filmt hoe dievenbende volop profiteert van doortocht orkaan Irma in Florida

Print

Televisiezender filmt hoe dievenbende volop profiteert van doortocht orkaan Irma in Florida Video: Twitter

De doortocht van orkaan Irma in de Amerikaanse staat Florida brengt naast sterke windstoten ook een heel wat criminaliteit met zich mee. Een video op Twitter toont hoe verschillende personen door een vestiging van Foot Locker in Miami lopen en zo veel mogelijk schoenen proberen mee te nemen. Dat ze daarvoor het zware stormweer moeten trotseren, lijkt hen totaal niet te deren.

Het waren niet de eerste opgenomen beelden van mensen die volop profiteren van de chaos die de orkaan veroorzaakt. Zo kon televisiezender WPLG een groep mensen filmen in Fort Lauderdale die een zaak vol sportkledij binnendrongen en een heleboel dozen mee naar buiten namen. Of het gaat om dezelfde bende, is voorlopig niet duidelijk.

Inbraak in kledingzaak tijdens doortocht orkaan Irma Video: AP

De politie van Fort Lauderdale kon later in totaal negen personen arresteren die betrokken waren bij de inbraken. “De gevangenis in moeten vanwege het stelen van een paar sneakers is een slechte levenskeuze”, klinkt het bij politiecommissaris Rick Maglione op Twitter. “Blijf thuis en zorg voor je familie. Wees dankbaar dat ze allemaal veilig zijn.”