Standard reageert staalhard op rellen na Waalse derby: “Minderheid imbecielen”

Print

Standard en Charleroi speelden zondag 0-0 gelijk. Vooraf werd gevreesd voor rellen in de altijd geladen, Waalse derby maar tijdens de wedstrijd hielden de fans van beide teams het rustig. Achteraf waren er toch weer incidenten met vuurwerk, beledigingen over-en-weer en een grimmig sfeertje. De oproerpolitie moest zelfs het waterkanon inzetten en pakte zes mensen op. Dertien agenten raakten lichtgewond. Standard reageerde staalhard op maandag: “Deze acties zijn onaanvaardbaar. De wedstrijd verliep goed, maar werd in diskrediet gebracht door een minderheid imbecielen.”

De oproep om het tijdens de wedstrijd zedig te houden, vond gehoor. Beide clans gedroegen zich voorbeeldig. Gedurende 90 minuten dan toch, want na de wedstrijd liep het toch weer even uit de hand. Zo moest het waterkanon ingezet worden op de Rue de la Centrale en was een groot deel van de wagens die op parking C geparkeerd stonden, beschadigd. Nummerplaten waren afgetrokken en zijspiegels afgeslagen. Verder werd er vanuit de bezoekerszone met vuurwerk en projectielen gegooid naar de thuisfans en de ordediensten.

“Onze club is tevreden met het gedrag van de supporters voor en tijdens de match (fantastische steun voor de ploeg met gezangen, tifo’s…), maar veroordeelt de incidenten die plaatsvonden na de match en in het bijzonder de acties van een groep individu’s die de confrontatie aangingen met de ordediensten in de Rue de la Centrale en enkele politieagenten blesseerden.”

“Minderheid imbecielen”

“Deze acties zijn onaanvaardbaar. Het is betreurenswaardig dat een dergelijk sportevenement, dat tot dan zeer goed verliep volgens alle kijkers, uiteindelijk in diskrediet gebracht wordt door een minderheid imbecielen. Standard de Liège zal alle middelen inzetten om zijn steun te verlenen aan de Stad en de Politie Luik om de verantwoordelijken van deze delicten te identificeren.”

Dertien agenten zijn lichtgewond geraakt. Zes mensen werden opgepakt, waaronder twee gerechtelijke aanhoudingen. Deze twee zouden een honderdtal voertuigen hebben beschadigd op de parking.

Standard reageert staalhard op rellen na Waalse derby: “Minderheid imbecielen”
Foto: Photo News

Standard reageert staalhard op rellen na Waalse derby: “Minderheid imbecielen”
Foto: Photo News

Lees meer over Standard Luik