Beauty

De perfecte rode lippen en billencrème: stewardess deelt make-uptips voor in de lucht

Print
De perfecte rode lippen en billencrème: stewardess deelt make-uptips voor in de lucht

Foto: Instagram

De 25-jarige Mirelle Diniz uit Dubai werkt als stewardess voor Emirates en ziet er hoog boven de wolken altijd piekfijn uit. Van een lippenstift die makkelijk dertien uur blijft zitten tot babyzalf: ze heeft enkele specifieke tips voor een onberispelijke make-uplook tijdens een vlucht.

Een hydraterende crème en droogshampoo heeft ze altijd bij, zegt ze in een interview aan de Daily Mail, maar ze heeft ook iets minder voor de hand liggende make-uptips. “Ik gebruik fond de teint in poedervorm”, zegt ze. “Zo vermijd ik dat de schmink duidelijk afbrokkelt tijdens de vluchten. Vooral tijdens langeafstandsvluchten is dit belangrijk.” Volgens Diniz is een waterproof concealer voor onder de ogen een must omdat die naar eigen zeggen een wereld van verschil maakt voor je blik.

 

Als er één ding is waarvoor de Emirates-stewardessen om bekendstaan, dan is het wel voor hun immer perfect gestifte lippen. “Mijn topfavoriet is de Sephora Cream Lip Stain 01. Tijdens een vlucht van dertien uur moet ik niet eens even bijwerken”, zegt ze. Voor haar is ook lippenbalsem onmisbaar om droge lippen in het vliegtuig te voorkomen. Nog een tip als je nagellak schilfert: neem remover mee in de vorm van doekjes. Dan bestaat er geen gevaar dat de liquide variant uitloopt in je tas.
 


Maak dat je in het vliegtuig altijd water ter beschikking hebt. “Ik drink veel water. Sommige mensen doen het niet omdat ze dan veel naar het toilet moeten, maar dat is niet de slimste keuze. Alcohol en drankjes met cafeïne mijd je beter omdat ze je huid op grote hoogte nog meer uitdrogen.” Heeft je huid na een lange vlucht een extra boost nodig? Smeer dan na het ontschminken een beetje billencrème voor baby’s onder de ogen en je lippen. “Het klinkt gek, maar het helpt echt om mijn lippen te hydrateren en me een wakkere blik te bezorgen.”

Niet te missen