Wonen

Tips om je kot gezelliger te maken

Print
Tips om je kot gezelliger te maken

Foto: Shutterstock

Het is niet omdat je niet veel plaats of budget hebt, dat je je studentenkot niet gezellig kunt maken. Met deze tips start jij het schooljaar in een heel gezellig, warm en aantrekkelijk kot. Bijna te gezellig om te studeren zelfs.

Tip 1: zorg voor sfeerlicht 

Niets zo ongezellig als een kille tl-buis of kale gloeilamp. Nu de gure herst er weer aankomt is dat het uitgelezen moment om je kot te pimpen met allerhande sfeerverlichting. Haal die kerstlampjes dus al maar boven of investeer in een lichtsnoer, en hang lampjes rond je bureau, spiegel of in dat altijd veel te donkere hoekje van je studentenkamer.

Foto: Pinterest / My Ideal Home / The Lovely Drawer

 

Tip 2: Haal plantjes in huis

Het is een opmerkelijk fenomeen bij heel veel millennials: ze vullen hun huizen graag met planten. Het is begonnen toen Marc Jacobs en Marni blouses met plantenmotiefjes ontwierpen en ondertussen is het helemaal hip om je woon- of slaapkamer op te fleuren met een plantje. Een ananasplantje geeft bijvoorbeeld 's nachts zuurstof af en is daarom heel geschikt voor de slaapkamer of je studentenkot. 

 

 

 

Tip 3: Hou het licht en luchtig

Lichte kleuren doen een kamer groter lijken. Een wit bureau, pastelkleurige stoelen en bleke muren geven meer zuurstof dan donkere meubels, felle muren of schreeuwerige posters aan de muren. Donker meubilair kan je makkelijk afwrijven en een fris laagje verf geven. 

Foto: Pinterest / Lucy's Lifestyleblog

Tip 4: Zorg voor een zachte zetel of kussens

Alleen maar op een bureaustoel of bed kunnen zitten is niet gezellig. Investeer in een sofa, misschien zelfs een handig hoekexemplaar dat je kan omtoveren tot bed. Heb je geen plek of geld, dan is het altijd een goed idee om het toch wat gezellig te maken met kussens of een poef. Veel leuker ook als je vrienden op bezoek komen. 

Foto's: Ikea

Tip 5: Breek de ruimte 

Een kast hoeft niet altijd tegen de muur te staan. Zet ze gerust eens in het midden van de kamer en creëer zo verschillende delen in de ruimte. Rommelige hoekjes of kasten stop je dan weer mooi weg met een leuk gordijn. Gordijn dicht en chaos weg. Een beetje toch. 

 

 

Niet te missen