Apple moet schermen voor nieuwe iPhone nog tot 2019 bij grote concurrent bestellen

Print
Apple moet schermen voor nieuwe iPhone nog tot 2019 bij grote concurrent bestellen

Foto: Hollandse Hoogte / Koen Verheijden

Apple en LG zijn in gesprek over de levering van OLED-schermen. Het Zuid-Koreaanse LG kan die schermen van de nieuwste generatie echter pas in 2019 gaan leveren, zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Daardoor moet de Amerikaanse techgigant nog zeker tot die tijd zijn schermen bij grote concurrent Samsung bestellen.

LG levert al jarenlang lcd-schermen aan Apple voor de iPhone. Een van de drie nieuwe iPhone-modellen die Apple volgende week introduceert, heeft naar verluidt echter een OLED-scherm, dat fellere kleuren heeft en minder stroom verbruikt.

Apple wilde al eerder zo’n scherm, maar de hoeveelheid schermen die nodig zijn voor de populaire iPhones is simpelweg te groot. Bovendien is Samsung de grootste maker van de schermen en dat bedrijf levert ze vooral aan de eigen telefoontak.

Apple vroeg LG om de productie op te voeren, maar dat bedrijf liep tegen problemen aan. Sommige benodigde machines waren niet te krijgen omdat Samsung al de volledige productie had opgekocht. Pas in 2019 zou LG dus op grote schermen de OLED-schermen kunnen leveren, met mogelijk kleinere leveringen vanaf eind 2018.

Een van de drie nieuwe iPhone-modellen die er volgende week aankomen zou dus volgens ingewijden OLED-scherm van grote concurrent Samsung hebben.