Protest tegen dierproeven bij Janssen Pharmaceutica

Print
Beerse - Zestig activisten van Animal Rights hielden donderdagnamiddag een actie bij Janssen Pharmaceutica in Beerse tegen het gebruik van beagle-honden bij dierproeven.

De actievoerders roepen op om dierproeven, onder meer op beagle-honden, te vervangen door alternatieven. Beagles zijn naar verluidt al sinds de jaren zestig in trek bij proefdiercentra omdat ze niet te groot zijn, een hoge pijngrens hebben en zich amper verzetten. Nog steeds worden veruit de meeste honden afgemaakt tijdens of na afloop van het experiment. 

Janssen Pharmaceutica betreurt de actie van Animal Rights. "We leven de wet nauwgezet na en hanteren steeds de hoogste standaarden om het welzijn van de dieren te garanderen", zegt Tim De Kegel van Janssen Pharmaceutica. "De wet verplicht ons om een nieuw geneesmiddel eerst te testen op een dier alvorens het te gebruiken bij de mens. In de meeste gevallen gaat het over ratten en muizen en 1 procent honden. We zijn hard aan het werk om het aantal dierproeven te verminderen en zo veel mogelijk te vervangen door alternatieve proeven, zoals in vitro testen."