Mama

Bizarre 'goestjes' van zwangere vrouwen zijn in kookboek gegoten

Print
Bizarre 'goestjes' van zwangere vrouwen zijn in kookboek gegoten

Foto: Facebook Pickles And Ice Cream

Je kent ze wel de cliché's van zwangere vrouwen die altijd en overal augurken bij eten. Maar dat is niet de enige vreemde 'goesting' waarmee ze te kampen krijgen. Het Duitse kunstenaarskoppel Vicky Jacob-Ebbinghaus en Juarez Rodrigues heeft liefst twee jaar lang 50.000 bizarre recepten, waar zwangere vrouwen duimen en vingers bij aflikken, verzameld en ze nu gebundeld in het boek 'Pickles And Ice Cream'.

Wat denk je van hot-dogs met confituur? Of wafels met spruitjes? Spaghetti met kersen? Iemand? Klinkt behoorlijk onsmakelijk allemaal, maar dat blijkt het voor sommige zwangere vrouwen niet te zijn. Vicky Jacob-Ebbinghaus en Juarez Rodrigues kwamen op het idee om onderzoek te doen naar de bizarre 'goestjes' toen een vriendin hen vertelde dat ze ongelofelijke trek had in koekjes met tandpasta.

Uiteindelijk hadden ze twee jaar later liefst 50.000 recepten verzameld van vrouwen over de hele wereld en die ze zelf ook allemaal hebben uitgeprobeerd. Uit de vele verhalen puurden ze uiteindelijk het boek 'Pickles And Ice Cream' waarin 70 recepten zijn opgenomen. Hoewel de combinaties van ingrediënten vaak vreselijk klinken, ziet het er wel allemaal fantastisch uit dankzij de leuke foto's in het boek. 

Ze lieten ook 'gewone' mensen van de recepten proeven en dat leverde dit resultaat op:

Niet te missen