Cafébazen willen met ‘Heusden op zenne kop’ eigen Paal Op Stelten

Print
Heusden-Zolder -

Een echt festival met bekende namen: dat is waar de Heusdense cafébazen van De Kring, Thema Kaffee en Sporthal Olympia van dromen. Ze organiseren dit weekend alvast samen een grote fuif onder de naam ‘Nacht van Haacht’. “Maar eigenlijk dromen we van een eigen Paal Op Stelten, of ‘Heusden op zenne kop’”, klinkt het.

Sabine Pirard en haar man Erik Moons, die samen het café van sporthal Olympia uitbaten, zaten al een aantal jaren met het idee in hun achterhoofd om iets te organiseren. “Omdat we vinden dat er nauwelijks iets te doen is in het centrum van Heusden. Omdat we drie cafés zijn met dezelfde brouwer besloten we om de handen in elkaar te slaan.”

“Wat is er nog in Heusden?”, vult Ghislain Goris van het Thema Kaffee aan. “Buiten de kermis is hier niets te doen. We horen dat van veel mensen.” Allemaal zijn ze het erover eens dat er vanuit de gemeente meer zou moeten gedaan worden om wat leven in de brouwerij te krijgen. “Ze zouden al kunnen beginnen met ons financieel wat te ondersteunen. We hebben speciaal een vzw opgericht. Maar van subsidies is er geen sprake”, klinkt het.

Vorig jaar organiseerden de drie cafés een fuif. Die viel zo goed mee dat er dit jaar nog een schepje bovenop wordt gedaan. Op het Sint-Wilibrordusplein staat een grote tent opgesteld. “Zaterdagavond is er de fuif met enkele optredens”, zegt Vera Oeyen van het Thema Kaffee. “Op zondag hebben we vanaf twee uur kinderanimatie met disco, kinderschmink en springkastelen. Vanaf 5 uur starten we dan met de barbecue en een optreden van Paco Garcia.”

De organisatoren van de Nacht van Haacht hopen dat er 500 man komt opdagen voor de fuif. De opbrengst van het weekend belandt in een pot. Daarmee worden eerst en vooral de kosten gedekt. Ieder koppel heeft 1.500 euro in de vzw gestoken. “Het is onze droom om eens met een grote naam uit te pakken hier in Heusden. We sparen dus om mogelijk een klein festival te kunnen organiseren. Een beetje zoals Paal op Stelten”, zegt Steve. “Nee nee”, voegt Ghislain Goris meteen eraan toe: “Zoals ze in het Heusdens dialect zeggen: ‘Heusden op zenne kop’.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio