Seks & Relaties

Daarom zie je binnenkort geen mannen met tijgers meer op Tinder

Print
Daarom zie je binnenkort geen mannen met tijgers meer op Tinder

Foto: Tinder

De mannen op Tinder vallen vaak in enkele categorieën onder te verdelen. Er zijn diegene die op hun profielfoto pronken met hun blote bast op reis of terwijl ze een avontuurlijke activiteit trotseren. Maar je hebt ook opvallend veel kerels die graag met een tijger poseren. Binnenkort zou dat laatste wel eens verleden tijd kunnen zijn, want Tinder heeft hen opgeroepen niet langer dergelijke foto's te gebruiken.

Een jongeman die een tijger streelt of er zachtjes tegenaan leunt op een of andere exotische bestemming? Het beeld dat je je nu voor ogen haalt ziet er bekend uit? Dat is geen toeval, heel wat mannen delen op Tinder foto's van zichzelf terwijl ze in de nabijheid van een tijger vertoeven. Het gebeurt zo vaak dat er zelfs Instagrams en Twitters werden opgericht om ermee te lachen. Denk maar aan Tinder Guys with Tigers of Tigers of Tinder

In een blogpost heeft Tinder nu echter laten weten dat ze die foto's liever zien verdwijnen. "Naast de koning van de jungle poseren, maakt er van jou nog geen", klinkt het. "Het is tijd dat de tijgerselfies verdwijnen. Vaker dan niet profiteren deze foto's van deze prachtige beesten die uit hun natuurlijke habitat werden geplukt." De datingapp ondernam actie nadat het door dierenrechtenorganisatie PETA op het matje werd geroepen.

Ook bij ons komt er soms kritiek op dergelijke foto's. Zo kreeg 'Thuis'-acteur Mathias Vergels onlangs nog kritiek te slikken omdat hij op Instagram een foto van tijdens zijn huwelijksreis had gedeeld waarop hij een leeuw aait. 

Niet te missen