Jasmien est party: “Genk, de stad voor jong en oud”

Print

Deze zomervakantie gaat onze feestreporter Jasmien wekelijks op stap in Limburg. Stop nummer zeven is een stad met een rijke geschiedenis, Genk. Jaarlijks kan je hier in juni genieten van het driedaagse festival Genk on Stage, maar valt er verder tijdens de zomervakantie nog wat te beleven? Onze HBvL partyreporter trok naar Genk en zocht het uit.

Het is donderdagavond en deze week staat Genk op mijn planning. Doorgaans ga ik enkel in het weekend op stap, maar sinds enkele jaren organiseert de stad in samenwerking met de Genkse horecazaken ‘Iedereen Donderdagt’. Vanaf 18 uur kan je hier terecht voor een frisse cocktail en live muziek. Ik zet mijn weekend deze week al een dagje vroeger in, in Genk.

Café Camargue

Ik start mijn avond in het ruigste café van Genk, café Camargue. Deze bar is één van de veertig horecazaken die deelneemt aan ‘Iedereen Donderdagt’. Het is een zwoele zomeravond, dus ik plof mij gezellig neer op het terras. Camargue zit vol stoere Genkenaren en motormannen. Uit de boxen klink enkel zwaar gitaargeweld. Pintjes en sterke bieren zijn hier zeer gegeerd, maar ik kies toch voor de huisgemaakte Mojito aan €6. Amai, die is lekker (fris)! De sfeer in café Camargue is gemoedelijk en vanaf 19u geraakt het terras ook goed vol. Na mijn cocktail besluit ik mijn tocht verder te zetten. Café Camargue is een leuke plek voor de rockers onder jullie, maar iets te ruw naar mijn goesting.

Dresscode: alternatief

Inkom: gratis

Jasmien est party: “Genk, de stad voor jong en oud”

Iedereen Donderdagt (Grote Markt- Stadsplein)

Iedere eerste donderdag van de maand nodigen het stadsbestuur en de horeca-uitbaters van Genk ons uit voor een sfeervolle happy-hour avond in het stadscentrum, de Vennestraat en op C-mine. Tussen 18 uur en 21 uur kan je hier terecht voor een hippe cocktail, een lekker wijntje, bier of een glaasje bubbels. De Grote Markt ziet er vanavond extra gezellig uit. De markt is voorzien van een cozy lounge waar jong en oud in kleurrijke hangmatten, schommelstoelen en strandstoelen liggen te chillaxen. De cocktails zien er super lekker uit en zijn helemaal niet duur. Vanaf slechts €5 heb je er al eentje beet. Voor de BOB’s onder jullie: Genk is jullie niet vergeten. Er worden mocktails (alcoholvrije cocktails) in verschillende smaken geserveerd. Deze zijn zeker even lekker als de cocktails. Op het Sint-Martinusplein kan je gezellig rondkuieren op de Zuiderse sfeermarkt met multiculinaire specialiteiten. Er staan ook enkele kraampjes die kledij, juwelen en lokale/zuiderse producten verkopen. Op het podium staat een salsaband die enkele feestbeesten aan het dansen krijgt. Richting het stadsplein staat een tweede podium waar Genks talent zich komt bewijzen. Deze bands krijgen veel aandacht van de jeugd en bij elk optreden verzamelen jonge Genkenaren zich rond een vuurkorf. Hier heb ik duidelijk mijn ding gevonden. Ik ga nog een cocktail halen en geniet van het laatste optreden van Red Lucky Seven. Rock on!

Dresscode: casual-casual chic

Inkom: Gratis

Jasmien est party: “Genk, de stad voor jong en oud”

Jeugdcentrum Rondpunt 26

Jammer genoeg was jeugdcentrum Rondpunt 26 vanavond niet open. Uit vorige ervaringen weet ik dat dit the place to be is voor de Genkse jongeren. Deze mag dus niet ontbreken in het lijstje, want dit is een echte aanrader als je een avondje wilt stappen in Genk.

Dresscode: casual-alternatief

Inkom: gratis (behalve bij optredens)

Het was een beetje een atypische partynight in Genk. De avond begon al vroeg omdat veel mensen de dag erna nog moeten werken (ik inclusief). Daardoor werd er vanavond niet echt gefeest in Genk, maar eerder rustig iets gedronken. Toch waagden enkele mensen zich aan een dansje. Er hing een super gezellige sfeer, en de drankjes en hapjes waren allemaal verkrijgbaar aan zeer democratische prijzen. ‘Iedereen Donderdagt’ is het ideale event als je door de week op een rustige manier al een klein stapje in de wereld wilt zetten. Genk krijgt voor sfeer en gezelligheid een mooie 7/10.