Piloot filmt ‘zwevende gedaantes’ die een onzichtbaar vliegtuig verlaten, maar is de video wel wat het lijkt?

Print

Geschokte piloot filmt tientallen ‘zwevende gedaantes’ die een onzichtbaar vliegtuig verlaten Video: Facebook

Een Thaise piloot startte een hevige discussie op sociale media toen hij beelden publiceerde van “spoken” in een niet nader genoemde luchthaven. De man filmde ’s nachts enkele passagiers die met hun bagage zeulden in een vliegtuigslurf, om dan tot de conclusie te komen dat de passagiersbrug niet verbonden is aan een vliegtuig. Spoken? Volgens talloze internetgebruikers wel, maar misschien is er toch een logische verklaring.

Sinds de beelden eind juli op sociale media werden gepubliceerd, werden ze al honderdduizenden keren bekeken en wordt er hevig gediscussieerd over het bestaan van spoken. “Op deze brug spookt het”, schreef Voravit Vejjajiva, een Thaise piloot die de video naar eigen zeggen filmde. “Mensen lopen er door zonder dat er een vliegtuig geparkeerd is.”

Op de bizarre beelden is inderdaad te zien hoe tientallen, onduidelijke gedaantes voorbij de ramen snellen, waarna de cameraman aantoont dat de passagiersbrug niet verbonden is met een geland vliegtuig. Genoeg stof dus om een hevig debat over het bestaan van spoken te doen ontstaan op sociale media, maar eigenlijk gaat het hier gewoon om een optische illusie.

“Toen ik geland was, zag ik een ongebruikte vliegtuigslurf die parallel liep met mijn vlucht”, verklaarde de piloot die de beelden maakte. “Die brug had gedoofde lichten en in het glas weerspiegelde de mensen die mijn vliegtuig verlieten.”

De man vond dat hij dit zeldzame fenomeen op video moest vastleggen en gooide de spreekwoordelijke knuppel in het hoenderhok toen hij de beelden online zette.