Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips

Print
Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips

Het is vakantie, dus trekken we massaal naar het buitenland op zoek naar zon, zee, strand en heel wat leuke activiteiten. Maar ook in de eigen provincie valt er deze zomer heel wat te beleven. Elke dag schotelen wij u enkele tips voor.

Van theater tot filosofie op MoMeNT

Met MoMeNT is Tongeren een nieuw cultuurfestival rijker. De rode draad doorheen het festival is tijd, met tal van evenementen gedurende de zomertijd. De volgende tien dagen beleeft het festival haar piekmoment. De hele week is filosoof Jeroen Olyslaegers te gast om te spreken over tijd, er zijn tijdsessies, theatervoorstellingen en ander leuks tijdens het familieweekend. Uiteraard is er ook tijd voor Feest. Kijk voor het hele programma op de website.

Van 11 tem. 20/08 in Tongeren. Meer info: Moment.tongeren.be

29ste keer Fierljeppen

KLJ Hamont organiseert zondag voor de 29ste keer het Open Belgisch Kampioenschap Fierljeppen, waarbij je met een polsstok van 12 meter droog over een gracht moet geraken. Meteen vindt ook het kampioenschap slingerapen en bommetje plaats. De feestelijkheden worden vanavond op gang geschoten met een optreden van coverband Nerveus. Morgenavond is er de Jeppersparty met dj Team Ongeremd.

Op 11, 12 en 13/08 op het terrein in Middenweg 9 in Hamont. Meer info: www.fierljeppen.be

Folkfestival in Ham

The Celtic Art Gallery organiseert voor de 21ste keer het Folkfestival Ham. Elk jaar komen duizenden bezoekers langs om nationaal en internationaal talent uit de folkscène aan het werk te zien. Een aantal namen die dit jaar op de planken staan zijn Ho Ro, Julie Fowlis (foto), Lamia Bedioui & The Desert Fish en Ana Alcaide

Op 11, 12 en 13/08 in Celtic Art Gallery, Genebosstraat 4 in Ham. Meer info: www.folkfestivalham.be

Limburgse land- en tuinbouwbeurs

Sentower Park presenteert de tweede editie van de Limagro beurs. Je maakt die dag kennis met landbouwmachines, meststoffen en voeders, ambachten, fruit en groenten, dieren. Verder zijn er workshops en staan de foodtrucks gereed om iets lekkers te serveren. Tijdens de beurs wordt ook een internationale paardenwedstrijd gehouden.

Van 11 tem. 13/08 in Sentower Park, Leemkuilstraat 21 in Opglabbeek. Meer info: www.sentowerpark.com

Tropical Dreams Festival

Het is de vijfde editie van het elektronisch muziekfestival Tropical Dreams. Een mix van lokale deejays en artiesten en grotere namen passeren gedurende drie dagen de revue. Dimaro, Rebel, Seelen, Jules Dime, Donelly en vele anderen zijn live aan het werk te zien. Het belooft een stomend feestje te worden.

Op 11, 12 en 13/08 in jeugdhuis The Bassment, Vlierboomstraat 35 in Houthalen-Helchteren. Meer info: www.facebook.com/TropicalDreamsFestival