Food

In deze ijssalons aan de kust zomert het altijd

Print
In deze ijssalons aan de kust zomert het altijd

Foto: Shutterstock

Ongeacht of de zon zich de komende dagen zal laten zien, een lekker ijsje is onlosmakelijk verbonden aan een bezoekje aan onze Belgische kust. Wij verzamelden vijf lekkere adresjes voor ijsliefhebbers van Nieuwpoort tot Knokke.

In Oostduinkerke is 't Zoet Genot op de zeedijk onder zoetebekjes al jaren een vaste waarde. Naast de huisgemaakte pannenkoeken, wafels en taarten die een winters bezoek aan de tearoom meer dan de moeite waard maken, is het artisanaal ijs al even onversmaadbaar. Hun speculaasijs is een razendpopulaire specialiteit. Leuk pluspuntje: je kan er letterlijk met je voetjes in het zand gaan zitten als je beslist om je ijsje op te eten op het strandterras.

Dolce & Gelati ligt op de zeedijk van Middelkerke. Het ijssalon staat bekend om zijn onweerstaanbare chocoladeijs, gemaakt van chocolade van Callebaut, en zijn frisse sorbets en vruchtenijs, gemaakt van echt fruit. Durvers moeten zeker ook eens proeven van de minder voor de hand liggende smaken die aanwezig zijn (bv: bokkepootjes, granaatappel met gember ...) Voor het ijssalon is een terrasje voorzien om al zittend van je ijshoorntje te genieten.

Gelato Maxzim in Oostende is een ijssalon in het hartje van Oostende waar de typische Italiaanse gelato met klassieke smaken wordt aangeboden, op de traditionele manier aangeleerd in Milaan. Liefhebbers kunnen er overigens ook granita's of half bevroren ijs met fruitsmaak vinden. Heerlijk verfrissend tijdens hete zomerdagen.

Glacier de la Poste in Knokke is tot ver buiten de grenzen van het kuststadje bekend. Het reusachtige ijssalon bevindt zich op de zeedijk zelf en biedt een groot assortiment aan smaken aan. Naast de klassiekers wordt ook volop geëperimenteerd met apartere smaken (bv: after eight, orangette ...). Bij regenweer kan je binnen overigens rustig aan een tafeltje plaatsnemen.

In de winkelstraat van Nieuwpoort zie je tijdens warme zomerdagen al van ver de lange rij aanschuiven bij St. Catherine. De ijsjeszaak bestaat al zestig jaar en de receptuur wordt van generatie op generatie overgegeven.

Niet te missen