Buitenlandse studenten Nederlands naar persconferentie STVV

Print
Buitenlandse studenten Nederlands naar persconferentie STVV

Foto: Tobias Lanznaster

Sint-Truiden - Drie buitenlandse studenten, de 21-jarige Tobias Lanznaster uit Italië, de 25-jarige Mária Rakovská uit Slowakije en de 21-jarige Karolina Brzezawska uit Polen, waren deze week te gast in onze provincie. Zij liepen stage op de redactie van Het Belang van Limburg. Ook mochten ze mee naar een heuse persconferentie bij STVV. Ziehier hun verslag.

Wij, drie studenten Nederlands uit Italië, Polen en Slowakije, vertellen over onze tweedaagse stage bij de regionale Limburgse krant. Het is een doodgewone zaak om kranten dagelijks te lezen, maar de meeste mensen weten niet hoeveel werk erachter zit. Ook wij hoorden bij die groep. Dat veranderde echter door ons verblijf op de redactie van Het Belang van Limburg.

De ontvangst was heel vriendelijk en ondanks de culturele verschillen klikte het meteen. Vanaf het begin werd goed voor ons gezorgd. Ondanks het feit dat het redactieteam voortdurend bezig was met kranten lezen, smartphones checken en opzoekingswerk om de zaak gaande te houden, was er voldoende tijd om al onze vragen te beantwoorden, ons informatie te geven over de publicaties van HBvL en de verschillende taken van de medewerkers zo goed mogelijk uit te leggen.

We mochten zelfs een heuse redactievergadering bijwonen die heel interessant was. Toen er werd overgeschakeld naar het mooie, maar voor buitenlandse oren minder verstaanbare, Limburgse dialect was het moeilijker om te volgen. Een hoogtepunt was dat we naar de persconferentie over de ontslagen STVV-trainer mochten gaan. Het gebeurt namelijk niet vaak dat je de kans krijgt om eens achter de camera’s te staan.

Deze ervaring vond plaats in het kader van de zomercursus Nederlands die mede mogelijk werd gemaakt door de Universiteit Gent en de Taalunie. Onze bijzondere dank gaat ook uit naar de redactie van Het Belang van Limburg en het Genootschap Orde van den Prince dat dit project financieel ondersteunde.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio