Twee verdachten opgepakt na inbraken in Vliermaal

Twee verdachten opgepakt na inbraken in Vliermaal

Themabeeld. Foto: Joris Herregods

Alken / Kortessem -

De politie heeft twee verdachten opgepakt na inbraken in enkele in aanbouw zijnde woningen in Vliermaal (Kortessem). Het gaat om twee mannen uit Alken. Een van hen mocht na verhoor door de onderzoeksrechter onder strikte voorwaarden beschikken, de andere werd opgesloten in de gevangenis van Hasselt.

In de nacht van maandag op dinsdag werd melding gemaakt van inbraken in enkele in aanbouw zijnde woningen in Vliermaal. In de onmiddellijke omgeving werd door de interventiediensten van de politie een verdacht voertuig en persoon opgemerkt. Uit verder onderzoek bleek de 24-jarige Alkenaar betrokken te zijn bij de inbraken. Hij werd gearresteerd en er werd een huiszoeking uitgevoerd in zijn woning. Na verhoor werd hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem onder strikte voorwaarden vrijliet.

Dinsdag werd ook een 39-jarige verdachte gearresteerd. De man, die pas recentelijk vrij was uit de gevangenis, werd donderdag voorgeleid bij de Tongerse onderzoeksrechter. Na het verhoor besliste die om de verdachte onder aanhoudingsmandaat te plaatsen en terug te laten opsluiten in de gevangenis van Hasselt.

De politie onderzoekt nu of er een link is met andere feiten.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio