Ongelooflijk: we spelen Monopoly al heel ons leven verkeerd

Print
Ongelooflijk: we spelen Monopoly al heel ons leven verkeerd

Foto: AP

Iedereen kent het hyperpopulaire gezelschapsspel Monopoly wel, maar wist u dat de kans erg groot is dat u het spel al heel uw leven lang verkeerd speelt? Wij bekeken de spelregels eens grondig en zagen enkele niet bekende regels, die het verloop van het spel enorm beïnvloeden.

U bent zo blij als een klein kind wanneer u op het vakje ‘vrij parkeren’ terechtkomt. U mag dan namelijk het geld in ‘de pot’ (meestal in het midden van het spel gelegen) innen. Een regel, die onbestaande is in de officiële spelregels. Monopoly beschikt niet eens over een ‘pot’, alle geld moet direct naar de bank. ‘Vrij parkeren’ betekent enkel dat u op een leeg vakje komt te staan, dat u geen boete of som geld krijgt, maar de volgende keer dat u aan de beurt bent, gewoon mag verder spelen.

Straten kopen

Voor de meesten lijkt het simpel: als u als eerste op een onverkochte straat komt te staan, kan u kiezen om deze aan te kopen. Doet u dat niet, dan gaat uw beurt voorbij en mag de volgende speler met de dobbelstenen gooien. Tegen de spelregels! Die zeggen namelijk letterlijk: als de straat niet gekocht wordt door de eerste speler moet ze meteen nadien per opbod verkocht worden aan de andere spelers. Elke straat waar een pion op belandt, moet met andere woorden meteen verkocht worden.