Inbreker uren na diefstal aangehouden aan zelfde huis

Print
Inbreker uren na diefstal aangehouden aan zelfde huis

Foto: Photo News

Kinrooi -

De politie van de zone CARMA heeft een wel erg opmerkelijke arrestatie uitgevoerd in Kinrooi. Daar werd zondagochtend omstreeks 4u30 in een woning op de Breeërsteenwg ingebroken. Agenten kwamen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen, maar konden enkele uren naar exact dezelfde woning terugkeren: deze keer om de dader, die zich in het struikgewas verschool te arresteren.

De bewoner van het huis merkte omstreeks 4u30 geluid op. Zijn badkamervenster was ingegooid en onbekenden waren ervandoor met zijn laptop, smartphone en een trui. De politie kwam ter plaatse om een sporenonderzoek uit te voeren en een PV op te stellen. Groot was hun verbazing dan ook toen ze enkele uren later door dezelfde bewoner opnieuw werden opgebeld. Hij had een man in het struikgewas vlakbij zijn woning zien schuilen, in de trui die net daarvoor gestolen was. Hij nam de verdachte mee naar binnen en belde de politie.

De gestolen laptop en smartphone werden teruggevonden in de struiken. De 29-jarige man uit Litouwen beweerde op doorreis te zijn. De politie nam hem mee voor verhoor. Hij verscheen gisteren voor de onderzoeksrechter in Tongeren, die hem besloot aan te houden.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio