Boodschap van oma aan Ikea gaat viraal: “Echt, het bestaat nog: aardige mensen”

Print
Boodschap van oma aan Ikea gaat viraal: “Echt, het bestaat nog: aardige mensen”

Foto: Reuters/Facebook

Een bericht van een Nederlandse grootmoeder op de Facebookpagina van de meubelketen Ikea gaat sinds donderdag viraal. In haar post vertelt de vrouw op een hartverwarmende manier over de goede zorgen die haar kleindochter kreeg nadat ze gevallen was in de speelhoek van de winkel.

Het gezelschap van Anneke Carels trok op vrijdag 7 juli naar de meubelwinkel. De grootmoeder ging samen met haar echtgenoot en twee kleinzonen op zoek naar nieuwe spulletjes. In tussentijd bracht kleindochtertje Jazlynn een bezoekje aan de speelhoek.

“Na een uurtje gaat de pieper. Een seintje dat Jazlynn opgehaald kan worden”, schrijft Anneke Carels op Facebook. “Aangekomen bij Speelland zie ik een huilende Jazlynn met een dikke lip. Ze wordt omringd door vriendelijke dames en ook twee heren, die normaal de meubelruimtes omtoveren en betimmeren. Met zoveel lieve mensen om haar heen maak ik mij geen zorgen.”

“Tijdens het spelen was Jazlynn met haar mond tegen het hoofd van een jongetje terechtgekomen. Het hoofd had het duidelijk gewonnen van haar lip. Na verdere inspectie bleek dat alle andere ledematen verder intact waren. We hebben de dames en heren bedankt voor hun zorgzaamheid en aandacht. Jazlynn hebben we daarna getrakteerd op een heerlijk ijsje, want dat is het beste medicijn voor een dikke lip.”

“Vandaag (donderdag 13 juli, red.) gleed er een dikke envelop van Ikea bij ons door de brievenbus voor Jazlynn. Een fotootje gemaakt en doorgestuurd naar Spanje, waar Jazlynn op vakantie is. Op haar verzoek heb ik de envelop meteen opgemaakt. In de envelop zat een pakje viltstiften en een ontzettend lieve kaart.”

“Zo’n klein gebaar maakt je hele dag goed en ik weet zeker dat Jazlynn hier erg blij mee is. Het is namelijk een echt knutselmeisje. Misschien raar, maar ik blijf hier aan denken. Zie je wel dat er ondanks de vele verschrikkelijke dingen die je hoort en ziet, ook mooie dingen zijn. Als we maar wat meer naar elkaar zouden kijken en luisteren. En af en toe een klein gebaar zouden maken naar elkaar. Het zou zoveel uitmaken. Ik wil Ikea bedanken namens een vijfjarig blij meisje, Jazlynn.”

De post haalde op vier dagen tijd al meer dan 12.000 likes.