Seks & Relaties

Vergeet een klassieke huwelijksreis: de buddymoon is het nieuwe hip

Print
Vergeet een klassieke huwelijksreis: de buddymoon is het nieuwe hip

Foto: Shutterstock

Na het trouwfeest op huwelijksreis vertrekken met je man? Volgens het Amerikaanse reismagazine Condé Nast Traveler gebeurt het steeds minder op de klassieke manier. Koppels vragen tegenwoordig vaker hun vrienden mee op buddymoon.

De trend is volgens het blad een gevolg van de manier waarop beroemdheden trouwen. Zo nodigde acteurskoppel Justin Theroux en Jennifer Aniston in 2015 al enkele vrienden uit om hen te vergezellen op een vakantie op Bora Bora, net na hun grote dag. “We hebben erover nagedacht en we konden voor een klassieke huwelijksreis gaan of het feestje gewoon laten voortduren en samen met onze vrienden relaxen”, zei Theroux destijds aan showbizzblad Extra.

Maar er is nog een andere reden voor deze opmerkelijke verschuiving. Bradford Wilcox, socioloog en man achter het onderzoek The National Marriage Project, zegt aan The New York Times dat veel koppels voor hun huwelijk al lang samenwonen en de reis erna niet meer zo’n speciale gebeurtenis is als vroeger. Kersverse echtparen zien er om die reden geen graten in om vrienden mee te nemen en er een extra speciale reis van te maken.

“Omdat mensen tegenwoordig vaak op latere leeftijd trouwen, zijn de huwelijksfeesten niet meer zo traditioneel als vroeger”, beaamt wedding planner voor The Know Experiences aan Condé Nast Traveler. “Geliefden trouwen meer dan ooit op een buitenlandse locatie. Ze maken de reis met hun vrienden en verlengen de ervaring.”

Niet te missen