Bebloede en schreeuwende mannen leggen metroverkeer even stil

Print
Bebloede en schreeuwende mannen leggen metroverkeer even stil

Foto: Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Twee bebloede en ruziemakende mannen hebben zondag keet geschopt in een metro in Rotterdam. Ze schreeuwden ook tegen andere passagiers en konden door de politie ingerekend worden. Dat melden Nederlandse media.

De twee mannen stapten de metro zondagmiddag op. Ze hadden zichtbaar ruzie, aldus getuigen, en een van hen was gewond en flink bebloed toen ze het voertuig opstapten.

De twee bleven daar tegen elkaar schreeuwen, maar deden dat ook tegen de andere reizigers op de metro. Bovendien liep een van hen zo rond in het metrostel dat het bloed ook op andere mensen terechtkwam. “Hij werd uiteindelijk aangesproken door iemand die zei dat hij hulpverlener was”, vertelt een ooggetuige bij RTV. “Later identificeerde hij zich als medewerker van Defensie. Hij praatte op hem in en gaf het advies om zijn hand boven zijn hoofd te houden, maar hij luisterde gewoon niet.”

De reizigers stapten dan ook naar het deel van de metro waar de mannen niet waren. De politie werd op de hoogte gebracht en kwam de mannen opwachten aan metrostation Wilhelminaplein, waar het metroverkeer stilgelegd werd tot de mannen ingerekend konden worden door de gewapende agenten.

Volgens de politie hadden de twee al ruzie voor ze de metro opstapten en kwamen de verwondingen bij de ene man voort uit het inslaan van een ruit op straat. Ze werden overgebracht naar het ziekenhuis en het politiekantoor. Daar wordt bekeken wat er verder met hen gedaan moet worden.