Appartementsblok ontruimd in Sint-Pieters-Leeuw na brand op 10e verdieping

Print
Appartementsblok ontruimd in Sint-Pieters-Leeuw na brand op 10e verdieping

Foto: ssj

Sint-Pieters-Leeuw -

Zaterdag omstreeks 23u30 is in de Bezemstraat in Sint-Pieters-Leeuw een volledig appartementsblok ontruimd nadat er op de 10e verdieping brand was uitgebroken. Naar schatting 70 personen dienden hun pand te verlaten. De bewoner van het appartement waar de brand uitbrak was op dat ogenblik aanwezig en werd zwaargewond naar het ziekenhuis gevoerd. Hij is niet in levensgevaar. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Zowel uit Vlaams-Brabant als Brussel kwamen brandweerkorpsen ter plaatse. Zij hadden de brand snel onder controle. Om die reden was het volgens waarnemend burgemeester Luc Van Ruysevelt(CD&V) niet nodig om het rampenplan af te kondigen.

Het getroffen appartement raakte volledig vernield, terwijl enkele andere delen van het gebouw waterschade opliepen. De geëvacueerden werden in eerste instantie tijdelijk opgevangen in het aanpalende appartementsblok. Het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw kwam ter plaatse om een oplossing te zoeken voor zij die gedurende de nacht nergens terecht konden.

Volgens OCMW-voorzitter Paul Defranc werd voor 17 personen een ander onderkomen gezocht. “Het ging onder meer om alleenstaande moeders met kinderen. We hebben hen ondergebracht op kamers in drie hotels en twee woonzorgcentra. Ze kunnen vandaag nog niet terug in het appartementsblok wegens de waterschade en het gevaar voor elektrocutie”, aldus Defranc (CD&V). Een aantal andere bewoners zijn bij familie of vrienden ingetrokken.

Over de oorzaak van de brand raakte nog niets bekend. Het parket stelde een deskundige aan. Het is naar verluidt geen gemakkelijke klus om de oorzaak te ontdekken omdat het appartement volledig uitbrandde.

(belga)