Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips

Print
Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips

Foto: Vriendenkring Strooiendorp

Het is vakantie, dus trekken we massaal naar het buitenland op zoek naar zon, zee, strand en heel wat leuke activiteiten. Maar ook in de eigen provincie valt er deze zomer heel wat te beleven. Elke dag schotelen wij u enkele tips voor.

1) Volksspelen voor groot en klein

Het grote kermisweekend van Strooiendorp wordt afgesloten met volksspelen voor jong en oud. ’s Middags doen de kinderen spelletjes waarbij ze kermisbonnetjes en centjes winnen. ’s Avonds spelen de volwassenen volksspelen tussen pot en pint. Leut en plezier staan vandaag centraal.

Op 17/07 vanaf 14 uur in de Rode Kruisstraat in Leopoldsburg.

www.strooiendorp.org

2) Sportinitiaties voor jongeren

Sportquest organiseert de hele week sportinitiaties voor jongeren. Internationale atleten, uit de Verenigde Staten en andere grote landen, komen langs om jongeren van 12 tot 18 jaar les te geven in voetbal, basketbal en dans. Bedoeling is dat de jongeren elkaar leren kennen, plezier beleven en ondertussen sporten.

Vanaf 17/07 13.30 uur, elke dag tot en met 21/07 in Sint-Lodewijkinstituut, Mosselerlaan 110 in Genk. Deelname is gratis.

www.facebook.com/SportquestGenk

3) Lens op de mens

De zomer staat in Overpelt in het teken van het internationaal fotofestival ‘Lens op de mens’. Professionele en gedreven amateurfotografen over de hele wereld kregen de kans om foto’s in te sturen. Meer dan 500 foto’s in het thema portret zijn te zien tijdens ‘Lens op de mens’. Op een parcours van 2 kilometer zie je foto’s op muren, in parkjes, maar er zijn ook binnenlocaties waar fotoreeksen getoond worden.

Nog tot 31/08. Locaties zijn te vinden op de website.

www.fotofestivaloverpelt.be

4) Fietsroute van de bloedende hostie

Treed in sporen van de priester van Viversel die 700 jaar geleden een bloedende hostie naar Herkenrode bracht. Beleef de tocht van Heusden-Zolder via Lummen naar Hasselt met de fiets. Onderweg krijg je op verschillende plaatsen meer uitleg over gebouwen, en kunstwerken. Er is een lus van 35 kilometer en een van 18 kilometer.

Nog tot 13/09. Je kan de brochure downloaden op de site van het stadsmus in Hasselt, of een fietskaart afhalen aan de UITbalie, Dr. Vanderhoeydonckstraat 56 in Lummen.

www.hetstadsmus.be

5) Geboorte en Hoop door de Academie

In augustus vinden de zevenjaarlijske Virga Jessefeesten in Hasselt plaats. Voor deze gelegenheid gingen de leerlingen van de Stedelijke Academie met de kleuren uit het logo van de Virga Jessefeesten aan de slag met het thema ‘Geboorte en Hoop’. Een tachtigtal panelen kregen afgelopen weekend een plek langs de Kunstlaan, de Sint-Katarinalaan en het Sint-Katarinaplein. Iedereen kan er langs wandelen en ze vrij bezichtigen.

Nog tot 03/09 in de Kunstlaan en omgeving.