Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips

Print
Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips

Foto: Raymond Lemmens

Het is vakantie, dus trekken we massaal naar het buitenland op zoek naar zon, zee, strand en heel wat leuke activiteiten. Maar ook in de eigen provincie valt er deze zomer heel wat te beleven. Elke dag schotelen wij u enkele tips voor.

De Romeo’s in Strooiendorp

Vriendenkring Strooiendorp viert haar dertigste verjaardag met een straf kermisweekend. Na een kienavond vanavond wordt het echte feestgedruis morgen op gang getrokken. Op het podium staan De Romeo’s, Tom en De Helden en dj Danny Bloemen. Zondag gaat het feest verder met Fons en die van ons en Knappe Koppen.

Op 14, 15, 16 en 17/07 in de feesttent in de Rode Kruisstraat in Leopoldsburg. Kijk voor alle details van het programma, prijzen van tickets, etc. op de website: www.strooiendorp.org

Sweet Sunset Friday met The Lighthouse

De Leuvense band The Lighthouse is vanavond te gast in zeil- en surfclub VVW Zutendaal. Ze brengen frisse en dansbare popsongs. Hun melodieuze cocktail van meerstemmige zang met gitaar, toetsen en swingende drums zorgt voor een instant goed humeur. Ze staan garant voor een swingende en sfeervolle avond.

Op 14/07 om 21 uur in VVW Zutendaal, Sellerveldstraat 10 in Zutendaal. Gratis inkom. Meer info: www.vvw.be

Beiaardfestival in de toren

Jacob De Vreese, de adjunct beiaardier van Gent, speelt samen met Rachel Perfecto, beiaardier in Yale in de Verenigde Staten, een vierhandig beiaardconcert. Ze spelen Spaanse muziek van Isaac Albeniz en Manuel de Falla. Aansluitend krijg je Vlaamse beiaardlectuur en jazzstandards. Aan de inkombalie van het beiaardmuseum zie je een live videoprojectie van de gastbeiaardiers.

Op 14/07 om 19 uur in de Beiaardtoren aan de Vismarkt in Hasselt. Gratis. Meer info:www.hasselt.be

Beats en lekkers op foodtruckfestival

Een live dj zorgt vanavond voor hippe beats, easy jazz en rock-’n-roll op het Foodtruckfestival Smaak. Verder kan je er genieten van allerlei lekkers. Van Aziatisch tot burgers en Zuid-Amerikaans, cocktails en veel meer. Foodtrucks serveren er de smakelijkste gerechten. Het wordt een gezellig en lekker weekend in de tuin van de dekenij.

Op 14/07 van 16 tot 00 uur, 15/07 van 12 tot 22 uur en 16/07 van 12 tot 21 uur, in de Dekenij in Bree. Gratis inkom.

Bruegel anno 2017

Het Cartoonfestival in Peer is een succes. De stad daagde in het kader van de 650ste verjaardag van Peer een 250-tal cartoonisten uit om Bruegel te linken met het heden. Het resultaat is een grappige ontdekkingstocht langs uitdagende cartoons. Wil je het werk van de nationale en internationale cartoonisten nog bezichtigen, dan moet je er snel bij zijn.

Nog tot 30/07 in de Blauwe Kiel, Markt 7 in Peer. Gratis toegang. Meer info: www.toerismepeer.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio