Daguitstap naar vliegbasis kleine Brogel en stad Peer

Print
Herk-de-Stad - Op donderdag 22 juni brachten 44 leden van NEOS Herk-de-Stad een bezoek aan de luchtmachtbasis van Kleine Brogel, de thuishaven van de 10e Tactische Wing, gevolgd in de namiddag met een bezoek aan de stad Peer.

Onze gids Julien gaf ons een boeiende introductie tot de werking en de taken van de basis. De elite-eenheid kan wereldwijd ingezet worden in zowel conventionele als nucleaire conflicten. In een film zagen we F-16's en andere gevechtsvliegtuigen opereren.
Na een rondrit door het 460 ha groot domein waren we getuigen van de grote precisie van het opstijgen, terugkeren en uiteindelijk landen van twee F-16's.
In de hangar werden we onderhouden over de onderdelen van de vliegtuigen, uitleg dat vooral de mannen sterk interesseerden.
In de namiddag reden we naar Peer voor een bezoek aan het Bruegelmuseum. en het Cartoonfestival. Hoe zouden de schilderijen van Pieter Bruegel de Oude er uitzien, mocht hij in onze hedendaagse wereld leven? Een interessante vraag waarop cartoonisten uit de hedendaagse wereld een antwoord probeerden te geven.
Na een lekkere maaltijd en een meer dan geslaagde daguitstap reden we huiswaarts.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio