Tongerse valkparkiet Pimmeke is weer vliegen, eigenaar doet emotionele oproep

Print

Armand zit in zak en as sinds zijn parkiet weg is. “Ik krijg geen brok meer door mijn keel.” Foto: Dirk Roefflaer

Tongeren -

In Vreren zit Armand Notelaers (78) in zak en as. Zijn grijze valkparkiet, die luistert naar de naam Pimmeke, is zondag ontsnapt. Alle hoop is nu op de lezers van HBvL gevestigd, want bij een vorige ontsnapping in 2014 werden de twee herenigd na een oproep in deze krant.

Armand leeft sinds zondag op koffie en sigaretten: “Ik krijg geen brok meer door mijn keel”, zucht de weduwnaar. Zijn vrouw is vier jaar geleden overleden. “Zondag zou Josephine 78 jaar geworden zijn. Ik ben naar de mis en naar haar graf geweest. Toen ik thuiskwam, had de buurman sandwiches gebracht.”

Terwijl Armand, met zijn onafscheidelijke vriend Pimmeke op zijn schouder, aan het eten was, stootte hij een kop hete koffie om. “Ik ben recht gesprongen en heb mijn broek uitgedaan.” Armand was overstuur en wilde de broek buiten op de wasdraad hangen, maar dacht er niet aan dat Pimmeke nog steeds op zijn schouder zat. Toen de man zich bukte om een wasknijper te nemen, schrok Pimmeke en hij vloog weg.

“Ik heb waarschijnlijk een te bruuske beweging gemaakt”, zucht Armand, die er het hart van in is: “Pimmeke is een onvoorstelbaar trouw en lief beestje. Hij zit nooit opgesloten in zijn kooi. Wanneer ik naar een voetbalmatch op tv kijk, blijft hij al die tijd op mijn knie zitten.” De vleugels laten knippen, vindt Armand dierenmishandeling: “Je laat de poten van je kat of hond toch ook niet amputeren.”

In juli 2014 glipte Pimmeke ook al eens de deur uit. Toen heeft een man uit Rijkel hem teruggebracht, nadat hij de oproep in deze krant had gezien. Hij had hem in de kasteeltuin in Heks gevonden. Armand rekent nu opnieuw op een eerlijke vinder. Alle tips zijn welkom op 0494/30.19.08 of 012/23.82.89. In Vreren wacht alvast een flinke beloning.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio