Man krijgt 10 maanden cel omdat hij dreigt zoontje van Tongerse onderzoeksrechter te vermoorden

Print
Man krijgt 10 maanden cel omdat hij dreigt zoontje van Tongerse onderzoeksrechter te vermoorden

Foto: BELGA

Tongeren -

De rechter veroordeelde een gevangene tot een celstraf van tien maanden en een geldboete van 800 euro omdat hij dreigde het zoontje van de onderzoeksrechter in Tongeren ‘kapot te maken’. Hij moest beslissen over het feit of de man zijn eigen kind nog mocht zien.

Toen de gedetineerde op 17 maart voor de onderzoeksrechter in Tongeren moest verschijnen in verband met een drugsdossier, ontstond er al tumult. Na enkele agressieve uithalen, werd de man terug naar de cel gebracht. Daar hoorden agenten die hem moesten bewaken hoe hij een plannetje uit de doeken deed tegen zijn medegevangene. Zo zou hij het zoontje van de onderzoeksrechter vermoorden door hem de keel over te snijden indien hij zelf zijn kind niet meer zou mogen zien.

Vrijspraak

De advocaat van de man vroeg de vrijspraak omdat de agenten tegenstrijdige verklaringen zouden afgelegd hebben. “De agenten weten zelf niet wat er precies gezegd werd”, aldus zijn raadsman. “De ene heeft gehoord dat hij hem in brand zou steken, de andere spreekt over de keel oversnijden. Nog iemand ander houdt het enkel bij ‘hem kapotmaken’. Op die manier kan dit niet zomaar bewezen verklaard worden.” De rechter ging hier niet op in en is van mening dat de boodschap van de man, ondanks de tegenstrijdige verklaringen van de bewakingsagenten, toch duidelijk was.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio