Prikkelarme kermismaandag voor kinderen met autisme en epilepsie in Bilzen

Print
Bilzen -

Op vraag van leerkracht Martine Van Reempts werd maandag voor het eerst in Bilzen een prikkelarme kermisdag georganiseerd. Teveel prikkels leiden kinderen met bijvoorbeeld autisme of epilepsie erg af, waardoor ze vaak niet kunnen genieten van een dagje op de kermis.

“Die flikkerende lichtjes, luide muziek en andere geluiden kunnen een ware kwelling zijn voor kinderen met autisme, ASS of epilepsie. Vanuit de school Klavertje 3 gingen we maandag met zo ‘n 100 kinderen naar deze prikkelarme kermis. Het bezoek werd trouwens volledig gedragen door sponsors,” vertelt Martine Van Reempts, leerkracht uit het buitengewoon onderwijs.

Maandagmiddag werden op de kermis de flikkerlichtjes gedoofd en het geluid gedempt. “De school kwam met het idee voor een stille kermis op de proppen. Zowel vanuit het stadsbestuur als bij de foorkramers werd het initiatief met enthousiasme opgepikt. Kinderen met autisme en epilepsie kunnen de overvloed aan geluid en licht op een kermis immers moeilijk verwerken,” zegt de Bilzense schepen van kermissen, Griet Mebis.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio