30 jaar geleden was Sabrina’s afzakkende bikini dé zomerhit

Print

“Die van die clip met die afzakkende bikini.” Zo blijft de Italiaanse zangeres Sabrina (49) tot vandaag herinnerd. Dertig jaar geleden dook haar hit “Boys Boys Boys” de hitparades binnen. Maar de boys herinneren zich vooral de clip waarin Sabrina uit het zwembad opduikt.

Vreemd maar tot vandaag blijft “Boys Boys Boys”, dé zomerhit van dertig jaar geleden, een van de meest gedownloade muziekclips. Niet dat het zo’n steengoed liedje is. Eigenlijk was het een van de zovele saaie discoliedjes, waarmee de hitparades toen volstonden.

De reden waarom de “Boys Boys Boys”-clip toch aansloeg, zie je op het einde van de eerste strofe. De rondborstige zangeres Sabrina Salerno (pas 19 jaar) is dan nog aan het zwemmen, richting zwembadrand waar de ober een gifgroene cocktail heeft neergezet. “Hold me tight, my love tonight” zingt Sabrina en dan wipt je naar boven, richting haar cocktail. Ze doet dat zo enthousiast dat het bovenstuk van haar witte bikini afzakt. Sabrina scoort een nipslip, avant la lettre.

De rest van de clip blijft Sabrina het moeilijk hebben om het fatsoenlijk te houden in haar afzakkende bikini. Uiteindelijk trekt ze zich niets meer aan van haar vestimentaire ongemakken. Wat afzakt, mag afzakken. Sabrina blijft gezwind dansen.

Verboden clip

De single is eind mei 1987 gelanceerd en schoot meteen door naar de eerste plaats in Italië. Daarna volgde de rest van Europa, waaronder ook Vlaanderen. Maar de video mocht lang niet overal op tv. Onder andere de Poolse en de Roemeense staatstelevisie verboden de clip, omdat hij tegen de goede zeden in ging. Desondanks zou Sabrina 1,2 miljoen stuks van de single verkopen en alles samen 20 miljoen platen.

Ook succes voor hotel

In een recent interview verklapte Sabrina waarom het zo’n pikante clip was geworden. “Die zwembadopnames waren aanvankelijk alleen bedoeld voor een licht erotisch programma op de Italiaanse tv. Toen de platenfirma zag hoeveel impact die beelden hadden, is besloten daarvan de officiële clip te maken.”

Niet alleen Sabrina cashte die zomer. Ook het Florida-hotel in Jesolo waar de zwembad-opnames waren gemaakt. Iedereen wilde die zomer daar logeren in de hoop een glimp van Sabrina op te vangen.

Sabrina is vandaag bijna 50 en blijft platen maken. Het succes van “Boys, Boys, Boys” kon ze nooit meer herhalen.