Marinier ziet na zes jaar de blinde speurhond terug die zijn leven redde

Print

Na zes jaar ziet marinier blinde speurhond terug die zijn leven redde, en het weerzien is hartverwarmend Video: Facebook

Het was een emotioneel weerzien tussen de marinier David Herrera en de blinde hond Kash. Ze hadden elkaar al zes jaar niet meer gezien sinds hun missie in Afghanistan. Maar toen de Amerikaan de kans kreeg om nog eens gedag te zeggen tegen zijn trouwe vriend, liet hij die niet liggen. Tot groot jolijt bij Kash, die door zijn sterk reukvermogen Herrera meteen herkende.

Hun vriendschap startte in 2010. Toen werden de marinier en speurhond Kash samen naar Afghanistan gestuurd. De tweejarige hond redde er toen het leven van Herrera, maar evenzeer van een heleboel andere mariniers en zeilers. “Zeven maanden lang hebben we bijna elke dag in een truck geleefd om bommen op te sporen”, vertelde de man. “En dat in een van de dodelijkste steden ter wereld: Sangin.” Toen ze terugkeerden naar de Verenigde Staten, scheidden hun wegen.

Pas eerder deze maand vond een hereniging plaats. Toen Herrera in Texas was voor een familiebezoek, kreeg hij te horen dat ook Kash in de stad verbleef. Hij kwam meteen op het idee om een hereniging te plannen, en daar was de intussen gepensioneerde hond duidelijk blij mee. Eens hij Herrera herkende, rende hij uit pure blijdschap in het rond met zijn kwispelende staart.

“Het was een heel emotioneel moment”, vertelde de marinier achteraf. “Ik dacht dat ik hem nooit meer zou terugzien.”