Vermoedelijke dodental na allesverwoestende brand in Londens flatgebouw opgelopen tot 79

Print
Vermoedelijke dodental na allesverwoestende brand in Londens flatgebouw opgelopen tot 79

Foto: Photo News

Bij de brand vorige week in de Londense Grenfell Tower zijn 79 doden gevallen, onder wie vermisten die vermoedelijk zijn overleden. Dat heeft een politiechef, Stuart Cundy, maandag op een persbriefing gezegd.

De vorige balans van de brand van woensdag bedroeg 58 doden. De Londense politie voegde er zaterdag al aan toe dat het aantal doden nog kan stijgen. Er woonden meer dan 600 mensen in het gebouw.

Bijzondere zitting

De Britse premier Theresa May heeft zaterdag leden van haar regering voor een bijzondere zitting bij zich geroepen. Volgens een regeringswoordvoerder wil de Conservatieve politica ervoor zorgen dat “al het mogelijke wordt gedaan om de slachtoffers van de tragedie van Grenfell” te helpen.

Later op de dag zal de premier in haar ambtswoning Downing Street 10 ook slachtoffers van de brandcatastrofe en hulpverleners ontvangen.

Critici hebben de regering aangewreven te laat te hebben gereageerd. Bij protest is vrijdagavond het ontslag van May geëist.

Marokko

Het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken liet zaterdag weten dat er onder hen wellicht ook zeven Marokkanen zijn.

(belga)