Na 189 dagen in het ziekenhuis krijgt Ari (5) eindelijk het nieuws waar hij al weken op hoopte

Print

Na 189 dagen in het ziekenhuis krijgt Ari (5) eindelijk het nieuws waar hij al zo lang op hoopte Video: YouTube

Het moet ongetwijfeld de mooiste dag uit zijn leven geweest zijn. Ari Schultz, een vijfjarig jongetje uit de Amerikaanse staat Massachusetts die eerder dit jaar een harttransplantatie onderging, mocht afgelopen vrijdag naar huis. Zijn reactie op het geweldige nieuws bracht een prachtige en tevens aanstekelijke lach met zich mee die vele kijkers niet onberoerd liet.

Het was al zijn 188ste dag op rij in het kinderziekenhuis van Boston toen hij het goede nieuws vernam van zijn ouders Mike en Erica. Geen wonder dus dat de euforie groot was bij de jongen en hij spontaan begon te lachen. Al in maart onderging Ari zijn harttransplantatie, maar op 22 maart sloeg het noodlot opnieuw toe. Een hartstilstand was het verdict, maar door de hulp van de dokters kwam hij er alsnog bovenop.

Ook voor de harttransplantatie had het jongetje al een hele weg afgelegd. Nog voor hij geboren was moest Ari al twee operaties ondergaan vanwege een zware hartafwijking. In totaal verbleef hij al ruim 400 dagen in het ziekenhuis.

GoFundMe-campagne

“Op 22 maart hadden we werkelijk geen idee of hij nog terug zou komen”, schreef zijn familie donderdag neer in een blogpost. “En, indien dat het geval was, of hij nog hetzelfde zou zijn als vroeger. Tegen alle verwachtingen in was dat het geval. Hij is hier nog.”

En dat hebben de ouders geweten. Eens Ari het ziekenhuis mocht verlaten, was er maar één ding dat hij wilde doen: sporten. De vijfjarige is immers een grote fan van baseball, golf en basketbal.

Ondanks zijn ontslag uit het ziekenhuis heeft Ari nog een lange revalidatie voor de boeg. Ook in de toekomst zal hij nog regelmatig moeten terugkeren naar het ziekenhuis, al zouden zijn verblijven telkens van korte duur moeten zijn. Om alles te kunnen bekostigen, hebben de ouders een GoFundMe-campagne opgericht. Die blijkt alvast een schot in de roos: al meer dan 319.000 dollar is er ingezameld.