Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

maandag 19 juni 2017 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook gplus nextprevshare twitter video

“Het belangrijkste is dat ik weer pijnvrij op een goed niveau kan spelen”, vertelt Meulemans. Serge Minten

Stijn Meulemans maakt rentree in Heren 1-circuit

“Blessure gooide roet in eten”

Na anderhalf jaar op het internationale circuit is Stijn Meulemans (A Nat. nr. 24) weer te bewonderen op de Belgische tennisvelden. Gisteren speelde de 24-jarige op TC Tenkie de finale van het enkel heren 1-tornooi tegen Maxime Pauwels (B-15/4). In de finale kende hij maar weinig problemen met zijn leerling. Het werd tweemaal 6-1.

“Een heel speciale wedstrijd”, pikt Meulemans in. “Want ik geef in Diest enkele uurtjes per week les aan Maxime. In de kwartfinale had ik ook al tegen mijn goede vriend Marco Dierckx gespeeld. Ik hoop dat dit seizoen alle tornooien zo plezant gaan zijn.”

Na enkele jaren in de VS te hebben gestudeerd, ging Meulemans in 2015 vol voor een profcarrière. Maar dat verhaal kende een minder goede afloop. “In 2016 haalde ik de finale op een Future-tornooi in Oekraïne en in Eupen en Turkije haalde ik de halve eindstrijd. Uiteindelijk bereikte ik vrij vlot plaats 660 op de wereldranglijst, maar helaas begonnen tal van blessures roet in het eten te gooien. Mijn lichaam kon het niet meer aan, want ik heb veel wedstrijden met pijn gespeeld. Noodgedwongen heb ik het profbestaan dus vaarwel moeten zeggen. Het financiële aspect speelde ook mee in die beslissing. Als nummer 660 van de wereld kan je immers niet leven van het tennis.”

Naar een job moest Stijn niet lang zoeken. Die vond hij bij zijn vader. “Hij heeft een kledingzaak in Tessenderlo. Mijn vriendin werkt daar trouwens ook. Ik ben daar verantwoordelijk voor de financiële kant van de zaak. Verder ben ik dus ook tennisleraar in Diest. Ik begeleid er de profs en de semi-profs, zoals Klaartje Liebens en Maxime Pauwels. Als zij in het land zijn, kom ik toch gemakkelijk aan 20 lesuren per week”, geeft Stijn mee.

En gaan we Meulemans deze zomer veel aan het werk zien in de EH1-tornooien? “Ik wil absoluut mijn A-klassement behouden, dus ik zal zeker voldoende tornooien meepikken. Maar er zijn deze zomer toch 4 à 5 weekends die al vol staan met andere activiteiten. Enkele reisjes, een braderie in de zaak, ... Verder steek ik ook aardig wat tijd in de voorbereiding van mijn huwelijk in september. Alle tornooien afschuimen zit er dus zeker niet in. Het belangrijkste is dat ik weer plezier heb in het tennis en dat ik pijnvrij op een goed niveau kan spelen. Al die goede vrienden en bekende gezichten in het Heren 1-circuit zijn voor mij de kers op de taart. Een frisse pint en een goede babbel na de match, dat miste ik toch wel op de internationale tour”, besluit Meulemans.