Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Sporting Hasselt verrast met Somers

Ex-prof van onder meer Lierse krijgt Jan Wuytens als speler-hulptrainer

Sporting Hasselt verrast met Somers

Hans Somers (links) kan voor zijn eerste opdracht als trainer rekenen op de steun van TD Michel Noben en zijn assistent Jan Wuytens (rechts). Foto: SeM

Hasselt -

Hans Somers wordt de nieuwe hoofdtrainer van Sporting Hasselt. Somers wordt geassisteerd door Jan Wuytens, die zal fungeren als speler-hulptrainer. Onder leiding van het kersverse trainersduo wil het gedegradeerde Sporting Hasselt volgend seizoen weer aan de weg omhoog timmeren.

Met Hans Somers (39) maakt Sporting Hasselt een verrassende keuze. De ex-prof uit Betekom is vooral gekend omwille van zijn gouden periode bij Lierse, maar speelde daarna ook nog bij Trabzonspor en FC Utrecht. Als trainer moet hij zijn strepen nog verdienen. Somers trainde bij Betekom een jeugdploeg en volgt weliswaar een A-trainerscursus, maar Sporting wordt zijn eerste opdracht als hoofdcoach. Somers: “Ik ben Michel Noben en voorzitter Bart Casters enorm dankbaar dat ze mij deze kans gunnen. Ja, dit is mijn eerste ploeg als hoofdtrainer, maar dat schrikt mij helemaal niet af. Integendeel. Ik werk zeer graag met de jeugd en ben ambitieus. Dat komt perfect overeen met wat de club voor ogen heeft. Hasselt is de hoofdstad van Limburg. Hier is enorm veel potentieel.“

Wuytens speler-hulptrainer

Somers tekende een verbintenis voor één seizoen bij Sporting. “Maar uiteraard is het de bedoeling dat we op langere termijn gaan samenwerken”, voegt TD Michel Noben toe. “We hebben ons ruim geïnformeerd over de kwaliteiten van Hans en alle info die we verkregen was positief. De bal ging aan het rollen toen we aan het praten waren met Jan Wuytens over een contract als speler bij Sporting. Ze hebben samen gespeeld bij Utrecht en hadden toen al een uitstekende band.” De naam is gevallen: Jan Wuytens (33). De ex-prof uit Helchteren heeft er een mooie profloopbaan in Nederland opzitten en oogt nog steeds messcherp. In de herfst van zijn spelersloopbaan moet hij het verlengstuk worden van Somers op het veld. Wuytens: “Voor mij is het ook iets totaal nieuw. Ik wil op termijn ook coach worden en dit is een ideale opstap. De passie voor het veld is er nog steeds en ik kan dat combineren met trainer zijn. Beter kan niet”, aldus Wuytens. Somers en Wuytens beginnen met de trainingen op 8 juli. Alain Timmermans blijft op post als physical coach.

Uitstraling

Voorzitter Bart Casters begint met volle goesting aan het nieuwe seizoen. Casters: “Onze eerste ambitie is de club weer een positieve uitstraling geven. We willen ons op termijn positioneren tussen Genk en STVV als het opleidingscentrum voor de jeugd in Limburg. Uiteraard gaan we ook een competitieve eerste ploeg op het veld brengen, maar ik wil ook niet meteen te veel druk leggen.”